PRAGTFULD VILLA PÅ KRETA NÆR CHANIA UDLEJES
Pragtfuld villa på Kreta nær Chania udlejes
 

Der findes lokalt rigtig mange dejlige ture i Plaka området. F.eks er der en skøn aftentur ud til fyrtårnet mod øst. En tur på ca. tur/retur ca. 10 km.

Jeg er helt vil med at cykle der nede, lige så snart jeg kan se mit snit til det cykler jeg en tur op i bjergene, midt foretrukne mål er Omalos sletten ved indgangen til Samaria kløften en tur på ca. 60 km fra Chania, men mit mål er en dag at køre tværs over øen, men da vil jeg helst have en med mig da det jo er meget varmt og nogle meget stejle stigninger på 10 % under vejs. Turen op til Omalos sletten tager ca. 2 timer 15 minutter afhængig hvor mange stop jeg har på vejen op, og under en time at køre ned igen.

Jeg har fundet 3 forskellige veje der op, den letteste vej op er at følge skiltene mod Omalos, men det er også den mest trafikerede, da det også er denne vej busserne kører med dem som skal på Samaria turen, og busserne kommer samme vej ned igen. Så vil du have en lidt hårdere tur skal du dreje til højre i byen Alikinos, der ligger en BP tank på venstre side i krydset. Når du er kommet over en bro skal du følge vejen rundt til venstre i den lille by du kommer til, følg så vejen ind til du kommer til toppen af bjerget. Oppe på bjerg toppen står der et skilt som viser til Souga og et til Omalos sletten, så her skal du vælge om du vil til Omalos sletten eller Souga. Den hårdeste vej op er næsten samme vej, men når du kommer til byen Hiliaro skal du dreje til venstre, og du vil hurtigt opdage at du får din sag for, de næste ca. 10 km går det næsten op af hele tiden med flere stigninger på over 10 %. Når du kommer op til et T kryds skal du bare følge skiltene mod Omalos.

Det er meget vigtigt at du har masser af væske med, da det kan være meget varmt samtidig med at der visse steder slet ingen vind er og derfor meget varmt. Når man cykler opdager man ikke hvor meget man sveder og dermed mister en masse væske. Køb evt. nogle 1;5 l vand flasker som du kan have på ryggen i cykeltrøjen + noget energidrik som skal indeholde Maltodextrin, slipper vandet op undervejs er det også en god ide at have lidt penge med så du kan købe mere vand.
Hvor kan du låne en af vores cykler. Husk at låse cyklerne når du efterlader dem.

Et lille tip til dig hvis du cykler selv hjemme og har en lille taske med lappe grej og pumpe, samt din hjelm vil det være en god ting at tage med.

http://lundsteen.mono.net
Lav din egen hjemmeside med mono.net