PRAGTFULD VILLA PÅ KRETA NÆR CHANIA UDLEJES
Pragtfuld villa på Kreta nær Chania udlejes
 

Dags tur til Messara sletten og KNOSSOS

Når du nu er på Kreta, og dermed i civilisationens vugge, så tag dig tid til at opleve den fantastiske historie på øen. Lej en bil og kør lidt rundt. Først og fremmest skal du til Phaistos paladset på Messara sletten. Det tager ca. 2½-3 timer fra f.eks. Chania at køre dertil, og det er en behagelig tur hvis man tager afsted tidligt om morgenen. Sletten er så frodig at man næsten ikke fatter det - bjerge af vandemeloner, tomater og agurker. Og så Phaistos i midten. Det er et meget flot udgravet palads, og man kan virkelig føle stedets historie. Kør derefter op i bjergene og se Gortis, den gamle romerske hovedstad, hvor du bl.a. finder verdens ældste nedskrevne lov - Romerne havde "lånt" stenene den er hugget ind i til at bygge en arena! Muren med loven er nu samlet igen, og her kan man læse om slavers og kvinders rettigheder.  Forsæt til Heraklion og kig indenfor på Knossos på vejen.  Knossos er Kretas største turistattraktion. Det store ruinområde er resterne af Kong Minos' palads bygget ca. 1600 f.kr. Det var den engelske arkæolog Arthur Evans der opdagede området i år 1900 og han brugte herefter 35 år af sit liv på udgravningerne. Store dele af Knossos er rekonstruktioner som Evans mente det må have set ud i sin storhedstid. Der er så langt fra adgang til alt på området der godt kan virke lidt forvirrende, ikke sjældent ender man i en blingyde når man går rundt. Også skiltningen kunne være bedre, det kan bestemt anbefales at købe et kort over området.
Fra Heraklion kommer man nemt til Knossos. Der kører bus (linie 2), hvert 10. minut i højsæsonen fra busstationen ved havnen (pris ca. 1 euro). Omkring hovedindgangen ligger de sædvanlige souvenirboder, minimarkeder og restauranter. Husk i øvrigt masser af vand og en kasket til hovedet, der er kun få steder med skygge. Entré til Knossos: 6 euro.

ARKADI KLOSTRET

Da jeg kom til Kreta havde jeg en ide om at det man bare skulle se var Knossos. De gamle ruiner blev da også set, men når det kommer til seværdigheder kunne de ikke måle sig med Arkadi klostret.

Klostret har en rig historie. Det er stadig i funktion den dag i dag, men det er kendt for sit oprør under den tyrkiske besættelse i årende 1866-1869. Her holdt oprørerne til på klostret. De blev omringet af tyrkerne og søgte tilflugt i krudtrummet. Da tyrkerne stormede klostret sprængte de sig selv, og de tyrkere de kunne få med i købet, i luften.

Man kan virkeligt mærke historien når man går rundt på det smukke kloster.

http://lundsteen.mono.net
Lav din egen hjemmeside med mono.net