PRAGTFULD VILLA PÅ KRETA NÆR CHANIA UDLEJES
Pragtfuld villa på Kreta nær Chania udlejes
 
Chania

Havnen i Chania Chania er en smuk og spændende by med mange historiske minder. Chania er hovedbyen i den vestlige del af Kreta, og den er med sine mere end 65.000 indbyggere den næststørste på Kreta efter Iraklion. Den er et vigtigt trafikknudepunkt. Fra Souda bugten udgår færger til Athen og Rhodos. Ca. 15 km fra Chania på halvøen Akrotiri ligger Sternes lufthavnen. Chania består af 2 dele: Den nye bydel med forretninger, kontorer, banker, og det kendte indendørs marked mv. Og den gamle bydel, som ligger omkring den venetianske havn med dens spændende, smalle gader og med en arkitektur, som bærer tydelige præg af mange års fremmed påvirkning: arabisk, venetiansk og tyrkisk.
Det, der har gjort størst indtryk på os, var den pragtfulde venetianske havn. Havnen benyttes dels af fiskerbåde, dels som marine. Omkring havnen ligger restaurationer, barer, tavernaer, kaffebarer, ouzorier, pubber osv. Om aftenen er området oplyst med kulørte lamper.

Der findes mange små restauranter i gader lige bag ved selve havnen, disse kan med fordel anbefales da prisen ca. er det halve af på selve havnekajen.

Markedsbygningen

Nogenlunde midt i Chani ligger den store markedsbygning. Den er bygget i form af et kors med indgange i alle 4 verdenshjørner. Bygningen huser slagtere og fiskehandlere, her sælges frugt- og grøntsager, ost og brød, krydderier - i det hele taget alt mellem himmel og jord. Besøg den helst først på dagen, hvor udvalget af varer er bugnende - men aldrig om søndagen, hvor der er lukket. I midten af bygningen ligger en kiosk og et turistkontor.

Når du kommer til Kreta, må du ikke snyde dig selv for et besøg på tavernaen "Kypros" i Mounieres. Denne lille landsby ligger lidt udenfor Chania, i nærheden af det nye hospital, og har sin helt egen charme. Du skal tage en taxa derud. Stedet serverer de mest fantastiske steaks til en særdeles fornuftig pris. Vil du kræse lidt mere, så forlang filet. Kom ikke derud for tidligt, det er først efter kl 22, at der begynder at komme gæster.

http://lundsteen.mono.net
Lav din egen hjemmeside med mono.net